Over de Barbaraschool

De Barbaraschool is gevestigd aan de Rijnzichtlaan in de Oranjebuurt van Bunnik. Vanwege de kleinschaligheid zijn er op de Barbaraschool vier groepen; telkens een combinatie van twee jaargroepen.

Voordeel van combinatiegroepen is dat elke jaargroep bestaat uit een ′halve′ klas. Instructie van nieuwe lesstof wordt dus aangeboden aan een kleine groep. De leerkracht heeft hierdoor snel in beeld  wie nog extra hulp nodig heeft en wie al verder kan. Elk kind wordt ′gezien′ en het onderwijs krijgt daardoor het karakter van onderwijs- op- maat.
Uitgangspunt bij ons onderwijs is dat de lesstof (instructie) in het algemeen klassikaal - aan de hele jaargroep - wordt aangeboden; sommige kinderen hebben daarbij langer uitleg nodig. De verwerking wordt zoveel mogelijk afgestemd op de capaciteiten van het kind.

Oog voor elkaar
Oud helpt jong. Kinderen uit groep 8 bijvoorbeeld zijn mentor voor kinderen uit groep 1. We proberen uit ieder kind het beste te halen, en leren verantwoordelijkheid te nemen. Dat doen we vanuit een veilige omgeving, om ze voor te bereiden op de maatschappij van vandaag en morgen. Daarbij zijn de cognitieve vakken (taal, rekenen) net zo belangrijk als de sociaal-emotionele ontwikkeling. Veel van onze leerlingen stromen uit naar havo of vwo.

Omgeving

De school straalt een moderne, gezellige sfeer uit. We beschikken over een ruime ICT-ruimte en maken gebruik van digitale schoolborden. Het ruime schoolplein rondom de school is samen met de ouders ontworpen en ingericht. De komende periode zal dit weer een nieuwe impuls krijgen.

Scholenstichting K.S. Fectio
Onze school valt onder het bestuur van de Katholieke Scholenstichting Fectio. Deze scholenstichting beheert 13 katholieke basisscholen in Houten en Bunnik. De namen van deze 13 scholen vindt u op de website van de Stichting: www.ksfectio.nl In het totaal krijgen er zo’n 3300 leerlingen les van 315 leerkrachten.